Nyheter i Mediaflows Videohanterare (OVP)

Här kommer en uppdatering från från oss på Mediaflow gällande nya funktioner i vår videohanterare.

Är du intresserad av få en visning av videofunktionerna eller prova dem själv så kontakta vår support på support@mediaflow.com.

Mediaflow Videohanterare 1.3.0

Tydligare information om hur du använder undertextverktyget

Nu visas en informationsruta när du väljer att redigera en undertext. Där får du reda på hur du använder verktyget och får tips på kortkommandon som gör att du kan arbeta snabbare när du gör undertexter.

Undertexter autosparas

Ändringar i undertexter autosparas var 30:de sekund samt när ett nytt undertextblock sparas. Om du redigerar en undertext och avslutar utan att klicka spara (till exempel om du råkar stänga fönstret eller blir utloggad) så kan du återställa den autosparade versionen nästa gång du redigerar samma undertext igen

Ändringar av undertexter syns direkt när de är publicerade

Nu uppdateras spelaren direkt när man gör ändringar i en publicerad undertext. Tidigare var man tvungen att avpublicera och publicera texten igen.

Stöd för tigrinska, somaliska och dari

Nu är det möjligt att välja att videon är på dessa språk och det går att lägga till undertexter samt video- och ljudspår.

Säkerhetspärr mot redigering av undertexter på ickelatinska språk

Vår undertexteditor är byggd för att hantera latinska språk som skrivs vänster till höger. På grund av detta har vi spärrat möjligheten att använda den för att redigera vissa språk där vi inte kan säkerställa stödet. Risken finns att de formateras på ett felaktigt sätt om de öppnas där. Uppladdade undertexter visas fortfarande korrekt i mediaspelaren.

Buggfixar och småförbättringar

  • Man kan inte längre råka radera ett undertextblock man precis skapat när man klickar på den gröna bocken
  • Det första undertextblocket man skapar kunde tidigare bli osynligt. Det blir det inte längre
  • Det går nu att koppla ett syntolkningspår från en video som tidigare inte alltid fungerat