Uppdateringar i Mediaflow – 2021-06-10

Nya grupprättigheter, möjlighet att visa flera metadata-fält och tidigare användning i portalerna och många andra förbättringar och fixar.

Mediaflow 3.0 Build 2021-06-04

Kompletta gruppbehörigheter för samtliga administrationsflikar

Tidigare var endast vissa flikar tillgängliga för superadministratörer men nu är det möjlighet att behörighetsstyra samtliga flikar för att ge åtkomst till de Pro-användare ni önskar.  Dessa flikar har nu fått en gruppbehörighet: Egna fält , Lagring , Integrationer och Statistik. 

Om en Pro-användare tillhör en grupp som saknar samtliga rättigheter för att administrera systemet så kommer kugghjulet uppe till höger vara helt dolt.

Filer som inte har licensrättigheter kan nu ha en informationstext

Tidigare var detta endast möjligt då man angett en licenstyp på filen. Detta ökar möjligheterna framför allt vid import av filer från andra system.

Buggfixar och förbättringar

  • Nytt: Chatten i 3.0 läser nu in bifogade filer som skickats från supporten
  • Nytt: Lagt till en scroll för urval så de som har många urval kan skrolla i rullgardinsmenyn
  • Fix: När man tog bort bilder som innehöll personer togs ibland inte alla bilder bort. Detta skedde ofta i mappen Tillhör ingen mapp.
  • Fix: En del kunder kunde inte länka till Vimeo-klipp. Detta är åtgärdat.
  • Fix: Gjort så att en varning alltid visas när man försöker ta bort filer som ligger i en mapp där de ej får raderas.
  • Fix: Gjort alternativet beskär inaktivt för videofiler. Det gick ibland att klicka på när man klickat på Använd filen.

Mediaflow Portal 1.13.0

Nu finns det möjlighet att visa tidigare användning i portaler

Det är nu möjligt att visa i högerpanelen ifall en fil använts tidigare. Det går också att klicka upp en dialogruta där alla registrerade användningar finns listade.

Det är också möjlighet att märka alla tumnaglar med en siffra som visar hur många gånger en fil använts.

Detta kontrolleras i portalinställningarna inne i 3.0. Det går att dela ut ett fält för användning som visar det i högerpanelen och kryssa i en kryssruta om att visa antal användningar på tumnaglarna.

 

Nu går det att dölja möjligheten att skapa webblänkar från portaler

För de som inte vill låta besökarna skapa webblänkar från portalen så går det nu att begränsa detta helt. Detta styrs i portalinställningarna och kryssar man ur rutan försvinner alternativet vid urvalet i portalen.

 

Fler metadata-fält kan nu visas i portalerna

Det är nu möjligt att visa Fotodatum, Uppladdningsdatum och Färgprofil samt att man nu kan se mellan vilka datum en fil med begränsade rättigheter får användas.

+ en hel del andra förbättringar och fixar