Tillgänglighets­direktivet / WCAG

”Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service” gäller tjänster och information som en offentlig aktör tillhandahåller på en webbplats eller en mobil applikation och ställer krav på att denna ska vara tillgänglig. Med Mediaflow får du tillgång till ett flertal funktioner som underlättar för er att efterleva lagen.

Vi erbjuder en videospelare som uppfyller kraven som är ställda för video (”tidsberoende media”) enligt EN 301 549 V2.1.2, och därmed även WCAG 2.1. Våra CMS-plugin hjälper till med bland annat hantering av alt-texter genom att ni kan importera förifyllda texter från Mediaflow automatiskt till era webbverktyg.

Däremot uppfyller inte administrationsverktyget Mediaflow alla de krav som finns uppsatta i tillgänglighetsdirektivet. Detta gäller även de delar som är avsedda för administrativ verksamhet, såsom videohantering, CMS-verktyg för webbredaktörer och så vidare. Interna system som exempelvis ärendehanteringssystem, personaladministrativa system eller andra interna webbaserade system omfattas inte heller av lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Däremot strävar vi efter att alla delar av Mediaflow ska vara lätta att använda, tydliga och effektiva för alla våra kunder.

Tillgänglig videospelare

Vår tillgängliga videospelare har stöd för flera ljud- och bildspår, undertexter och för teckentolkad och syntolkad video. 

Åk till toppen