Ett integrerat nav för era mediefiler

Mediaflow är lätt att integrera med andra system och tjänster via färdiga integrationer och plugins. Varje gång en bild monteras i någon av våra CMS-integrationer så sparas information om publiceringen i Mediaflow. När licensrättigheterna för en bild löper ut har ni full koll på exakt var bilderna används.

CMS-integrationer

WordPress

WordPress

Med Mediaflows WordPress-plugin kommer ni åt era bilder inifrån WordPress på samma enkla sätt som inne i Mediaflow, antingen via sökrutan eller via mappträdet. Bilderna visas överskådligt och man kan visa dem större så att man tydligt ser motivet.

Optimizely (Episerver)

Optimizely (Episerver)

Webbredaktörerna kommer direkt åt filer och mappar från Mediaflow och kan direkt montera bilder inifrån Optimizelys gränssnitt, antingen i ”on-page”-redigering, formulär-redigering eller i texteditorn (TinyMCE). Man behöver därmed inte ladda ner filer till sin dator först utan integrationen sker direkt mellan Optimizely och Mediaflow.

Sitevision

Sitevision

Med SiteVision-pluginet kommer man åt filer och mappar från Mediaflow och kan direkt montera bilder inifrån SiteVisions gränssnitt. Man behöver därmed inte ladda ner filer till sin dator först utan integrationen sker direkt mellan SiteVision och Mediaflow. För maximal prestanda och stabilitet kopieras de monterade bilderna fysiskt över till er SiteVision-server, vilket innebär att er webbsida inte är beroende av Mediaflow för att fungera.

Sharepoint

Sharepoint

I Sharepoint kan ni infoga bilder och filmer från Mediaflow. Ni väljer själva vilka mappar i Mediaflow som skall synas i Sharepoint. Det går att beskära bilderna efter egna bestämda format, beskära helt fritt eller infoga dem i sitt orginalformat.

Drupal

Drupal

I Drupal kan du hämta in bilder direkt från Mediaflow, antingen som block eller för inbäddning.

Umbraco

Umbraco

Med plugins för version 8, 9, 10 och 11 av Umbraco går det att infoga bilder och video som block eller bädda in dem med en Rich Text-editerare.

Design- och dokumentverktyg

Adobe InDesign Plugin

Adobe InDesign Plugin

Med hjälp av vårt plugin kan ni som arbetar med Adobe Indesign placera bilder i ert dokument direkt från molntjänsten utan att behöva manuellt ladda ner dessa till er dator. Detta sköter ni enkelt genom en Mediaflow-panel i Indesign där ni når alla bilder och vektorgrafik som ni har fått behörighet till i Mediaflow.

Dokument som sparats med bildlänkar som placerats genom pluginet kan då med fördel öppnas i olika datorer utan att länkade bilder behöver skickas över separat. Pluginet sköter jobbet per automatik!

För ett effektivare arbetsflöde kan ni dessutom öppna era Indesign dokument med vår Öppna/Spara plugin, så sköter Mediaflow även upp- och nedladdning av era Indesigndokument helt automatiskt.

Exempel: Du behöver ersätta en bild i ett Indesigndokument. Du hittar dokumentet i Mediaflow i webbläsaren och väljer att öppna det i InDesign med öppna/spara-pluginets hjälp. Den nya bilden syns i Mediaflow-panelen i Indesign och ersätter den i dokumentet. Du sparar dokumentet och väljer att dokumentet ska sparas som en ny version.

Genom en Mediaflow-panel i Indesign kan ni nå alla bilder och vektorgrafik som ni har behörighet att nå i Mediaflow. Monterade bilder blir då länkade till bilderna i Mediaflow och behöver inte sparas lokalt på din dator.
Genom en Mediaflow-panel i Indesign kan ni nå alla bilder och vektorgrafik som ni har behörighet att nå i Mediaflow. Monterade bilder blir då länkade till bilderna i Mediaflow och behöver inte sparas lokalt på din dator.
När ni väljer ”infoga bild från Mediaflow” så kommer ni åt era filer och mappar i Mediaflow.
När ni väljer ”infoga bild från Mediaflow” så kommer ni åt era filer och mappar i Mediaflow.

Microsoft Office 365 Desktop

Microsoft Office 365 Desktop

Med detta plugin har man i Power Point och Word tillgång till en ny knapp som heter ”infoga bild från Mediaflow” som ni kan klicka på för att komma åt era filer i Mediaflow. Bilderna görs automatiskt om till Officekompatibla format vid infogning.

Enkelt, skalbart och prisvärt

Mediaflow är en svensk molntjänst som används av tusentals kommunikatörer, kreatörer och marknadsförare. Eftersom tjänsten ligger i molnet och enkelt nås med din webbläsare kräver den inte heller i några investeringar i hårdvara, vilket gör det lätt att komma igång för både stora och mindre organisationer.

Åk till toppen