Dela filer säkert
med andra

Dela och ta emot filer online på ett enkelt och effektivt sätt för leverans, urval eller korrektur via en unik delningslänk. Perfekt för ett arbetsflöde när du vill dela filer med andra så som externa fotografer, byråer och tryckerier eller på ett stort företag.

Samarbeta enklare med andra

Få snabb feedback online på ditt delade arbete genom betygsättning, urval och kommentarer direkt i delningslänken.

Anpassningsbar nedladdningssida

Anpassa nedladdningssidan efter en mängd olika parametrar som lösenord, versionshantering och ljust eller mörkt tema. Du kan dessutom göra samarbetet mer personligt med en välkomstruta.

Säker och snabb delning

Spara dina filer på krypterade och redundanta servrar. Alla nedladdningar sker via krypterade anslutningar med hög kapacitet.

Hur delar man filer externt? 

Webblänkar är ett smidigt sätt att distribuera och dela med sig av filer med andra utanför Mediaflow men även ett sätt att inhämta material. När ni delar filer via en webblänk skapas en unik delningslänk som mottagaren kan nå utan att behöva logga in i Mediaflow. 

De är inte begränsade till bilder och video utan kan också användas för att säkert dela vilka filer som helst, och de ersätter därmed behovet för en extra tjänst som WeTransfer, Dropbox eller Sprend.

Skapa en delningsbar webblänk

Som marknadsförare, kreatör eller kommunikatör finns det ett flertal smarta funktioner som underlättar det dagliga arbetet. Med våra smidiga delningslänkar väljer du enkelt ut vilka filer du vill dela med dig av i din mediabank. Du kan antingen dela en hel mapp, enskilda filer, eller ett urval/en bildsamling. 

Du väljer sedan vilken typ av webblänk det skall vara; granskning, urval, eller leverans av filer. Antingen fyller du i information om mottagaren så att delningslänken skickas från dig via Mediaflow eller så delar du länken själv i ditt företags kanaler.

Delningslänkar för granskning eller urval

Granskning – Skicka filer externt eller internt för godkännande. Den som öppnar länken kan då välja mellan ”Godkänt”, ”Ej godkänt” eller ”Godkänt efter ändringar” där mottagaren kan lämna en kommentar.

Urval – Skicka ett antal filer för urval. Be dina kollegor om hjälp med att välja bilder till ett projekt eller uppdragsgivare som ska retuscheras. Varje fil kan då flaggas med ”Ja”, ”Nej” och ”Kanske” där mottagaren kan lämna en personlig kommentar.

Dela säker länk för leverans eller materialinhämtning

Leverans av filer – Leverera material säkert till externa parter som press, byråer och tryckerier eller dela filer online till medarbetare inom företaget. Den som öppnar länken kan då ladda ner originalfilerna.

Materialinsamling – Tillåt mottagaren av webblänken, till exempel en extern fotograf, att ladda upp filer. Dessa hamnar automatiskt i en mapp i Mediaflow vilket gör att du enkelt kan strukturera upp bilderna i din bildbank.

Så skräddarsyr du din delningslänk

Det finns flera avancerade inställningar som du kan använda för att anpassa din delningslänk för olika ändamål:

  • Tidsbegränsa webblänken
  • Ange lösenord för åtkomst
  • Visa en välkomstruta med instruktioner och företagets kontaktuppgifter
  • Tillåt kommentarer på filer
  • Tillåt uppladdning av filer
  • Neka nedladdning av originalfiler
  • Tillåt att tidigare versioner av filer visas
  • Välj mörkt eller ljust tema
Min favoritfunktion är helt klart webblänkarna. Att man kan skicka enstaka filer eller många filer till en kund eller till någon inom företaget. Det är många som vill att man skickar via mediabanken.
Kristina Lindén
Marketing Communications, Easy-Laser AB

Testa delningslänkar på vår demosida

Med länken här kan du enkelt gå in och se hur en delning kan se ut.

Åk till toppen