DAM-system – organisera dina digitala tillgångar

Mediaflow DAM är en molnbaserad tjänst som hjälper dig att arbeta effektivare med ditt företags digitala tillgångar. Det gör det möjligt att enkelt lagra, organisera och samarbeta kring era filer på en och samma plattform. Det är både lätt att använda, smart och kraftfullt.

Vad är ett DAM-system?

En organisation har ofta en hel del digitala tillgångar i form av bilder, videos, filer, logotyper, ikoner och typsnitt. Inte sällan utan någon vidare struktur. 

DAM står för Digital Asset Management och ett DAM-verktyg är alltså ett digitalt mediabibliotek och en bildbank som gör det enkelt att strukturera, samla och distribuera material. En digital materialförvaltning helt enkelt.

Ordning och reda på dina filer

Vi förstår att alla organisationer har olika behov. Mediaflow bygger på en virtuell mappstruktur som är helt anpassningsbar efter dina egna önskemål. Det bäddar för smarta funktioner för till exempel indexering, automatiska mappar, dubbletthantering och gör att man snabbt hittar det man söker.

Förutom en filyta där ni delar en gemensam mappstruktur och skapar ert mediabibliotek så har varje användare dessutom en privat filyta. Där kan du lägga alla filer som fortfarande bearbetas, eller sånt som du av andra anledningar vill hålla för dig själv.

Jobba effektivt med digital mediaförvaltning

Mediaflow är inte bara en plats för att lagra filer, det är också ett system fullt med smarta funktioner för att förenkla ditt företags arbetsflöden. Du kan till exempel dela filer till personer utanför organisationen genom lättanvända webblänkar. Och vill du be om intern feedback kan du skapa chattrådar kopplade till en fil direkt i plattformen.

Dessutom har Mediaflow ett flertal integrationer till CMS-system och programvaror där du kan styra vilka filer som ska synas för webbredaktören.

Kraftfulla adminfunktioner och anpassad metadata

För att du ska kunna anpassa Mediaflow efter din verksamhet finns ett flertal smidiga adminfunktioner. Du kan exempelvis skräddarsy fält för metadata samt anpassa grupper, ställa in behörigheter och justera nedladdningsformat helt efter dina egna behov.

Dessutom finns det en GDPR-modul med smarta funktioner för filer som innehåller personuppgifter. Det gör att du lätt kan hålla koll på vilken laglig grund filen har, vilka personer som eventuellt syns och samtycken.

Ett DAM-verktyg med användarvänligt gränssnitt

Trots en stor bredd av funktioner är Mediaflows gränssnitt designat för att göra det så enkelt som möjligt för dig som användare att hitta det du söker. När du loggar in på plattformen får du snabbt en översikt över senast uppladdade filer, aktiviteter och notiser om nya chattmeddelanden. Vill du kunna jobba från telefonen? Ingen fara. Använd Mediaflows mobilapp och få tillgång till filer överallt.

Snabb support när du behöver det

Hittar du inte det du söker eller har funderingar kring Mediaflows olika funktioner? Om du loggar in får du tillgång till vår stora supportportal med över 100 artiklar och guider som hjälper dig genom de allra flesta problemen.

Här är det enkelt att söka efter information, och skulle du inte hitta det du söker kan våra Pro-användare även ringa, maila eller skicka iväg ett meddelande i Mediaflow-chatten.

Åk till toppen