Designgenerator

Med hjälp av Designgeneratorn förser du organisationen med lättanvända mallar för marknadsförings- och kommunikationsmaterial utan externa program eller förkunskaper.

Det frigör interna marknadsresurser och säkrar samtidigt varumärkesriktlinjerna i er organisation.

Alla kan skapa en broschyr

Mediaflows designmallar är enkla att använda. Det gör att vem som helst kan skapa material som efterlever er grafiska profil.

Både analogt och digitalt material

Designmallar kan användas för allt från poster i sociala medier, digitala annonser, roll-ups, affischer, diplom, visitkort, prisskyltar och mycket mer.

Få hjälp att ta fram mallar

Professional services hjälper er ta fram mallar efter era riktlinjer och önskemål. Bestäm själva hur mycket användarna ska kunna ändra.

Intuitiv redigering

Att ändra text och bild i Designgeneratorn är enkelt även för den ovana användaren. Ni ser tydligt vad ni kan redigera i dokumentet genom att glida över det med muspekaren men ni kan också redigera direkt i inmatningsfälten vid sidan.

Har ni tillåtelse att välja bilder i mallen så kan ni få upp färdigskurna rekommenderade bilder, eller välja mellan tillåtna bilder ur ert Mediaflowarkiv. Ni väljer hur bilden ska beskäras med hjälp av ett lättanvänt beskärningsverktyg. Givetvis varnar mallen om upplösningen för bilden underskrider en bestämd gräns. Logotyper och symboler kan hanteras på ett speciellt sätt så att dessa inte beskärs.

Gör era mallar tillgängliga i en Mediaportal

Det är enkelt att tillgängliggöra mallar för er organisation via en Mediaportal, lämpligtvis er interna mediabank.

Varianter av grundmallarna kan lätt anpassas av en Mediaflow-användare genom att variera bildvalen och textinnehållet för olika ändamål och målgrupper. Till exempel kan visitkort anpassas för olika förvaltningar eller skyltar anpassas för olika produktområde.

Mediaportaler

Med en mediaportal kan ni dela ut era filer från Mediaflow och på så sätt göra dem tillgängliga för fler. Som exempel kan ni skapa en pressmediabank för journalister som nås från er webbplats eller en intern varumärkesportal på ert intranät.

Dela och samarbeta kring era dokument

Ni kan lätt spara och sedan dela era dokument med andra för samarbete eller granskning.

När flera arbetar med ett gemensamt dokument finns det en inbyggd versionshantering som hjälper er att hålla reda på när dokumentet har ändrats och av vem. Med versionshanterings-funktionen kan ni även stega tillbaka till tidigare versioner av dokumentet.

Tryck, print eller digitalt

En av styrkorna med Designgeneratorn är att samma verktyg kan användas både för att skapa trycksaker och digitalt material.

De olika användningsområden är:

  • Tryck som visitkort, flyers, roll-ups och foldrar.
  • Utskrift som affischer, anslag och diplom.
  • Digitalt som inlägg på sociala medier och banners.

Tryckmaterial kan laddas ner som en PDF-fil som följer branschstandarden för professionellt tryck och har korrekt upplösning. Utskrifter optimeras för att skrivas ut på användarens skrivare utan störande skärmärken. Digitala mallar laddas ner som bildfiler i standard- eller retina-upplösning.

Vi skräddarsyr era mallar

Mallarna skräddarsyr vi helt utifrån era behov och de InDesign- dokument som ni förser oss med.

Ni bestämmer vilka delar som skall vara möjliga att redigera och på vilket sätt. Våra specialister hjälper er att utforma smarta och användbara mallar. Några exempel på användningsområden inom tryck och utskrift är visitkort, flyers, affischer, diplom, roll-ups och foldrar.

En av styrkorna med vår Designgenerator är att samma verktyg även kan användas för att skapa digitalt material som inlägg till sociala media eller banners.

Testa vår Designgenerator!

I vår demoportal kan ni prova att redigera i några av våra befintliga demomallar. Det finns flera olika varianter att välja mellan så som affischer, visitkort, inlägg för sociala media med mera. Dessa mallar kan ge er en bra idé om hur ni kan arbeta med mallar i organisationen.

 

Enkelt, skalbart och prisvärt

Mediaflow är en svensk molntjänst som används av tusentals kommunikatörer, kreatörer och marknadsförare. Eftersom tjänsten ligger i molnet och enkelt nås med din webbläsare kräver den inte heller i några investeringar i hårdvara, vilket gör det lätt att komma igång för både stora och mindre organisationer.

Åk till toppen