Privata bolag

Förenklar livet för professionella marknadsförare

Mediaflow hjälper dig att strukturera och automatisera arbetsflöden och frigör tid till det som är viktigast för dig. Som marknadsförare inom privat sektor har du ett dynamiskt uppdrag som kräver fokus och tydlighet. Ofta innebär det att du har många olika projekt i luften samtidigt, flera uppdragsgivare och samarbeten. Men det går att skapa kreativ frid.

Kom åt rätt bild på sekunder

Mediaflow är en molntjänst med en bildbank där du och dina kollegor lägga alla era digitala tillgångar på en gemensam plats som ni alltid kommer åt. Där kan ni enkelt tagga upp foton och filer med sökord och metadata så att ni kan hitta dem när de behövs.

Du ser också var filen har använts, och av vem den har använts, vilket gör det lätt att avgöra om den är lämplig att använda igen.

Samarbeta kring foto, video och dokument

När du vill dela med dig av ett projekt eller en fil använder du Webblänkar. När du delar något med Webblänkar skapas en nedladdningssida som kan konfigureras för att mottagaren ska godkänna en bild, kunna göra ett urval eller lämna feedback på en fil. 

För att hämta in ett jobb från en fotograf eller extern samarbetspartner, rakt in i era mappar, skapar du istället en uppladdningslänk.

Alltid tillgängligt för besökare, medarbetare och press

Om du vill göra filer tillgängliga till en större grupp mottagare permanent eller över en längre period skapar du en portal. Det är i princip en webbsida som skräddarsys efter ert varumärke och kopplas till innehållet i en mapp i Mediaflow.

Portalen kan användas för att dela ut alla sorters filer, eller om det är en Play-portal, för att visa upp videofilmer och livesändningar.

Portaler används internt för att nå ut med viktiga dokument och filer inom organisationen eller externt när du vill nå ut till kunder, samarbetspartners eller press.

Vem som helst kan marknadsföra

I många organisationer finns ett stort, löpande behov av kommunikationsmaterial vilket ofta innebär att du som marknadsförare blir involverad i allt från grafik för sociala medier till broschyrer eller affischer. Det tar tid från andra projekt.

Med Designgeneratorn får ni egna automatiserade mallar där dina kollegor enkelt kan skapa kommunikationsmaterial som följer era grafiska riktlinjer utan förkunskaper eller externa program. Det räcker faktiskt med tillgång till en webbläsare för att skapa ett snyggt visitkort, en stor poster eller annons. 

Koppla ihop Mediaflow med dina verktyg

Mediaflow kopplas sömlöst ihop med ditt befintliga arbetsflöde genom plugins till flera olika tjänster och appar.

Med våra Office och InDesign-plugins kan du komma åt och spara dokument direkt i era mappar i Mediaflow. Men vi har även integrationer mot flera stora CMS som Sitevision, Optimizely eller Wordpress.

Beroende på vilket CMS ni har kan Mediaflow automatiskt logga publiceringshistorik och visa var en bild eller video används. Med GDPR-tjänsten aktiverad kan du få en varning om ett medgivande är på väg att löpa ut samt avpublicera bilder som saknar medgivande.

Enkelt att använda, lätt att komma igång

Vår plattform är intuitiv och enkel att navigera. Den hjälper dig bli ännu effektivare, ger dina arbetsflöden en tydligare struktur och  underlättar samarbete.

För att du ska få en flygande start har vi även en uppskattad onboarding där våra produktspecialister lär dig hur vår tjänst fungerar, tipsar om smarta arbetssätt och testar din kunskap genom praktiska moment. Det innebär att du är väl förberedd när det är dags att pröva dina vingar.

Vi behövde nå ut med marknadsförings- och utbildningsmaterial till våra distributörer som finns över hela världen. Så vi byggde en extern portal i Mediaflow där användare får logga in. Internt hade vi också problemet att filer låg på många olika ställen, och det var svårt att hitta. Nu är det enkelt att bara hänvisa till mediaportalen när någon letar efter något.
Kristina Lindén
Marketing Communications, Easy-Laser AB
Vi har haft Mediaflow för bildhantering många år men för filmhantering är det rätt nytt och det är stor skillnad. Vi har nu en playkanal som har en webbtillgänglig videospelare med alla våra filmer. Tidigare låg filmerna endast på Youtube. Arbetsprocessen kring bild- och filmahantering har blivit effektiv och smidig.
Monica Nielsen
Webmaster/systemförvaltare Sitevision, bild- och filmspecialist, Tillväxtverket
Jag har redan rekommenderat Mediaflow för flera samarbetspartners! Jag skulle säga att systemet är användarvänligt, flexibelt och att de som arbetar på Mediaflow är otroligt tillmötesgående. Jag har löst många klurigheter och utmaningar tillsammans med Mediaflows eminenta support.
Karin Ivarsson
Postkodlotteriet, Exekutiv producent och projektledare TV

Väljer du Mediaflow är du i gott sällskap

Se hur Mediaflow kan underlätta ert arbete

Mediaflow är en svensk GDPR-säker molntjänst, vilket innebär att ni slipper investera i hårdvara och mjukvara. Med en flexibel prissättningsmodell är tröskeln för att komma igång också väldigt låg.

Åk till toppen