Verktyg för online video och varumärke

Mer än en bildbank
för företag

Mediaflow hjälper dig att strukturera och automatisera arbetsflöden och frigör tid till det som är viktigast för dig. Som marknadsförare inom privat sektor har du ett dynamiskt uppdrag som kräver fokus och tydlighet. Att jobba på en marknadsavdelning eller redaktion innebär ofta att du har många olika projekt i luften samtidigt med flera uppdragsgivare och samarbeten. Genom att använda Mediaflow som en intern bildbank tillsammans med våra andra smarta verktyg, får du kreativ frid på köpet.

Smidigare arbetsflöden med vårt DAM-system

Vårt DAM-system är så mycket mer än bara en media- och bildbank. Det är en intuitiv molnlösning som är enkel att navigera i och som hjälper dig att bli ännu effektivare. Det ger dina arbetsflöden en tydligare struktur och underlättar samarbete både internt i företaget och externt.

För att du ska få en flygande start har vi även en uppskattad onboarding där våra produktspecialister lär dig hur vårt DAM-system fungerar, tipsar om smarta arbetssätt och testar din kunskap genom praktiska moment. Det innebär att du är väl förberedd när det är dags att pröva dina vingar.

Varför ska mitt företag ha ett DAM-system med en egen bildbank?

Att ha en intern bildbank förenklar och effektiviserar din organisations arbete. Mediaflow är en lättanvänd molnlösning med en mediabank där du och dina kollegor kan samla era digitala filer på en gemensam plats som ni alltid kommer åt. Där kan ni enkelt tagga upp foton och filer med sökord och metadata så att ni kan hitta dem när de behövs.

Dessutom ser du av vem och var filen har använts, vilket gör det lätt att avgöra om den är lämplig att använda igen. Genom att ha en egen mediabank kommer du åt rätt fil på bara några sekunder.

Dela digitala filer enkelt och säkert

Mediaflow förenklar livet för professionella marknadsförare. Förutom att du kan organisera dina digitala filer kan du även använda verktyget för fildelning genom vår funktion Webblänkar. När du delar något skapas en nedladdningssida som kan konfigureras och anpassas för att mottagaren ska godkänna en bild, kunna göra ett urval eller lämna feedback på en fil. 

Vill du istället hämta in ett jobb från en fotograf eller extern samarbetspartner rakt in i din interna bildbank, kan du istället skapa en uppladdningslänk. Det blir inte smidigare än så.

Skapa en nedladdningssida åt besökare, medarbetare eller press

Om du vill göra filer tillgängliga till en större grupp mottagare permanent eller över en längre period kan du skapa en egen portal. Det är i princip en webbsida som skräddarsys efter ert varumärke och kopplas till innehållet i en mapp i mediabanken.

Mediaportaler kan både användas internt när du vill nå ut med viktiga dokument inom organisationen men även externt när du vill nå ut till kunder, samarbetspartners eller press. Du kan till exempel skapa en portal för att dela pressmaterial eller för att visa upp videofilmer och livesändningar.

Producera kommunikationsmaterial med lättanvända mallar

På många marknadsavdelningar och redaktioner finns ett stort och löpande behov av kommunikationsmaterial vilket ofta innebär att du som marknadsförare blir involverad i allt från grafik för sociala medier till broschyrer eller affischer. Det tar tid från andra projekt.

Med Designgeneratorn får ditt företag egna automatiserade mallar där dina kollegor enkelt kan skapa kommunikationsmaterial som följer era grafiska riktlinjer utan förkunskaper eller externa program. Det räcker faktiskt med tillgång till en webbläsare för att skapa ett snyggt visitkort, en stor poster eller annons.

Koppla ihop mediabanken med dina verktyg

Mediaflow kopplas sömlöst ihop med ditt befintliga arbetsflöde genom plugins till flera olika tjänster och appar.

Vi har till exempel Office och InDesign-plugins som gör att du kan komma åt och spara dokument direkt i era mappar i mediabanken. Dessutom har vi integrationer mot flera stora CMS-verktyg såsom Sitevision, Optimizely och Wordpress.

Beroende på vilket CMS ni har kan Mediaflow automatiskt logga publiceringshistorik och visa var en bild eller video används. Med GDPR-tjänsten aktiverad kan marknadsavdelningen dessutom få en varning om ett medgivande är på väg att löpa ut samt avpublicera bilder som saknar samtycke.

Vi behövde nå ut med marknadsförings- och utbildningsmaterial till våra distributörer som finns över hela världen. Så vi byggde en extern portal i Mediaflow där användare får logga in. Internt hade vi också problemet att filer låg på många olika ställen, och det var svårt att hitta. Nu är det enkelt att bara hänvisa till mediaportalen när någon letar efter något.
Kristina Lindén
Marketing Communications, Easy-Laser AB
Vi har haft Mediaflow för bildhantering många år men för filmhantering är det rätt nytt och det är stor skillnad. Vi har nu en playkanal som har en webbtillgänglig videospelare med alla våra filmer. Tidigare låg filmerna endast på Youtube. Arbetsprocessen kring bild- och filmahantering har blivit effektiv och smidig.
Monica Nielsen
Webmaster/systemförvaltare Sitevision, bild- och filmspecialist, Tillväxtverket
Jag har redan rekommenderat Mediaflow för flera samarbetspartners! Jag skulle säga att systemet är användarvänligt, flexibelt och att de som arbetar på Mediaflow är otroligt tillmötesgående. Jag har löst många klurigheter och utmaningar tillsammans med Mediaflows eminenta support.
Karin Ivarsson
Postkodlotteriet, Exekutiv producent och projektledare TV

Väljer du Mediaflow är du i gott sällskap

Se hur Mediaflow kan underlätta ert arbete

Mediaflow är en svensk GDPR-säker molntjänst, vilket innebär att ni slipper investera i hårdvara och mjukvara. Med en flexibel prissättningsmodell är tröskeln för att komma igång också väldigt låg.

Åk till toppen