Tillgängliggör filer och mappar för fler

Med en mediaportal kan du dela ut filer från Mediaflow och göra dem tillgängliga för andra. Som exempel kan du skapa en pressmediabank för journalister som går att nå från er webbplats eller en intern varumärkesportal på ert intranät.

Alltid tillgängligt

Dela med er av viktigt material till vilken webbläsare som helst. Låt besökaren själv avgöra när det passar bäst att ta del av filerna.

Hitta rätt fil snabbt

I en Mediaportal kan besökaren söka efter en fil med hjälp av filstorlek, upplösning, märkning, GDPR-status, datum för publicering och mycket mer. 

Se hur filerna används

Ställ in att den som laddar ner en fil måste ange hur den ska användas så får ni god överblick över era digitala resurser.

Lätt att komma igång

Bygg en varumärkesanpassad mediaportal från en av våra responsiva och lättanvända mallar.

Inne i Mediaflow väljer och publicerar du filer direkt till portalen. Användarna kan sen enkelt söka upp och bläddra bland filerna, förhandsgranska dem och ladda ner dem i format som ni bestämmer. Vill ni nå en begränsad grupp som till exempel era anställda, kan ni begränsa åtkomsten till ett visst nätverk eller koppla portalen till inloggningar i ert AD.

Standardportal eller plusportal

I en Plusportal har du fler anpassningsmöjligheter än basfunktionerna som ingår i en Standardportal.

Du får fler mallar att välja på, möjlighet till fler anpassningar som egna teckensnitt och kan koppla den till er egen domän. Vi kan också utföra vissa specialanpassningar som till exempel egna startsidor, mot ett timpris. Se fler extrafunktioner längst ner på sidan.

Stöd för många filtyper

Mediaportalerna har stöd för över 100 av de vanligaste filformaten som jpg, png och eps men även filer från Adobe Illustrator (ai) och Photoshop (psd).

Precis som med bilder, går dokument från Microsoft Word och pdf:er att förhandsgranska och bläddra i direkt i portalen och videofiler kan både laddas ner och streamas direkt.

Bildsamlingar/urval

Besökarna kan göra ett urval av bilder i en bildsamling. Urvalet sparas sedan i deras webbläsare och finns där vid deras nästa besök. Urvalet går att ladda ner eller skickas vidare till någon annan via en webblänk.

Automatiska mappar

Mediaflow skapar automatiskt mappar som gör det enkelt för besökarna att hitta de 100 senaste filerna, inkomna filer sorterat på olika tidsintervaller och de mest nedladdade filerna.

Designmallar i er portal

Med hjälp av vår Designgenerator kan ni förse er organisation med lättanvända mallar för marknadsförings- och kommunikationsmaterial utan externa program eller förkunskaper.

Portalbesökaren kan enkelt skapa inbjudningar, affischer, foldrar, annonser med mera, från mallar direkt i webbläsaren.

Designgeneratorn

Med hjälp av Designgeneratorn kan ni förse er organisation med lättanvända mallar för marknadsförings- och kommunikations- material utan externa program eller förkunskaper.

Egna nerladdningsformat

Skapa egna bildformat och låt besökarna ladda ner bilder i anpassade format för exempelvis annonser, sociala medier eller e-handel. Beroende på nedladdningsformatets inställning kan besökarna själva beskära bilden direkt i portalen.

Bildredovisning

Du kan ställa in att användare måste redovisa hur era filer ska användas innan de laddas ner. Redovisning går att ställa in på hela portaler eller på mappnivå och ger kontroll över var filer publiceras och används.

Playportal

Bygg er egen playportal i Mediaflow. Besökarna kan spela videon direkt i portalen eller ladda ner filen om ni tillåter det.

Filmen presenteras på en egen sida där du har möjlighet att lägga till en beskrivande text. Via vår Video Manager kan du hantera undertexter, syn- och teckentolkning och mycket mer.

Video Manager

Presentera era videofilmer på er webbplats eller i en playkanal. Vår fullt tillgängliga videospelare har stöd för flera ljud- och bildspår, undertexter och för teckentolkad och syntolkad video. Tack vare en smart taligenkänningsmotor kan ni också skapa underlag för undertexter på några minuter vilket sparar tid och resurser.

Jag gillar att man kan designa sin egen portal. Det ger ett proffsigt intryck av oss att vi har en brandad mediabank där vårt material ligger.
Rustan Karlsson
Marketing Manager, Easy-Laser AB

Titta på våra demoportaler

Titta på någon av våra demoportaler för att se hur det kan se ut när ni har satt upp en egen media- och bildbank, eller en playkanal.

Funktioner

  Standardportal Plusportal
Antal filer Obegränsat Obegränsat
Skapa bildsamlingar/urval Ja Ja
Bildredovisning vid nerladdning Ja Ja
Beskärningsfunktion av bilder Ja Ja
Egna nedladdningsformat Ja Ja
Domän hos Mediaflow med https Ja Ja
Nå portal via egen domän - Ja
Åtkomst till designmallar (Designgenerator) Ja Ja
Begränsa åtkomst till portalen baserad på IP-adress Ja Ja
Begränsa åtkomst via SSO* Ja* Ja*
Egen logotyp️ Ja Ja
Typsnitt 5 valmöjligheter Valfritt
Ändra storlek på text️ - Ja
Ändra avstånd och storlek på element - Ja
Visa metadatafält Ja Ja
Visa egna metadatafält - Ja
Egen css - Ja
Specialmodifikationer enligt timpris - Ja

* förutsätter att man har SSO i sitt avtal

Enkelt, skalbart och prisvärt

Mediaflow är en svensk molntjänst som används av tusentals kommunikatörer, kreatörer och marknadsförare. Eftersom tjänsten ligger i molnet och enkelt nås med din webbläsare kräver den inte heller i några investeringar i hårdvara, vilket gör det lätt att komma igång för både stora och mindre organisationer.

Åk till toppen