Filma och sänd live med Mediaflows streamingplattform

Livestreama event och göra dem tillgängliga för alla! Nå ut till människor över hela världen med personlig kommunikation på deras villkor. Mediaflow Live är en tilläggstjänst till Video Manager som gör det lätt för ditt företag att göra webbsändningar med en skalbar och GDPR-säker infrastruktur.

Se statistik i realtid

I det virtuella kontrollrummet kan du följa hur många som tittar, vilken enhet de använder och få en god bild av intresset för er direktsändning.

Livestreama via svenska servrar

Med Mediaflow Live livesänder ni via svenska servrar vilket ger er hög säkerhet och hög hastighet.

Snabbt att konfigurera

Återanvänd tidigare inställningar och streamingnycklar för att spara tid inför er webbsändning.

Livestreama event enkelt och stabilt

Att sända live via en streamingplattform är idag ett utmärkt alternativ eller komplement till ett traditionellt event. Fördelarna är många. Er publik kan nås vart de än befinner sig och via nästan vilken enhet med internetuppkoppling som helst.

Långa resor, krockande scheman, storlek på lokalen är inte längre ett hinder för en lyckad tillställning. De som inte kan ta del av eventet i realtid kan istället uppleva händelserna när det passar dem bäst genom en webbsändning. Med en livesändning får ditt företag helt enkelt bättre räckvidd samtidigt som ni behåller den mer personliga tonen.

Vad är viktigt när man livestreamar event?

När man filmar och sänder live är det mycket som händer samtidigt och många parametrar som inte får gå fel. Då är det viktigt att mjukvaran man arbetar i är enkel och tydlig så att den i sig inte blir en begränsning och en extra stressfaktor.

Det finns många populära plattformar för livesändningar. Vår Live-tjänst är skapad av personer med mångårig erfarenhet av direktsändningar för företag både inom privat- och offentlig sektor. Mediaflow Live är därför byggt från grunden för att göra det smidigt och lätt att komma igång såväl som automatisera repetitiva arbetsuppgifter. I vår erfarenhet blir enklare arbetsflöden också bättre sändningar. Vi förklarar mer om vår lättanvända streamingplattform nedan.

Se hur er direktsändning presterar

I det digitala kontrollrummet får du god överblick över er webbsändning och snabb åtkomst till alla viktiga funktioner.

Här kan du bland annat se anslutningsstatus till källan, när eventet är planerat att starta och vilken webbadress det kommer finnas på. Det är också här du hittar all statistik kopplad till er livesändning. Bland annat ser du hur många tittare eventet har för stunden, hur många uppspelningar som startats och hur många tittare ni haft som mest under livestreamen. Allt är uppdelat efter vilken typ av enhet som använts så ni vet hur er publik föredrar att ansluta.

Spara tid med QR-koder för eventet

Vår streamingplattform Mediaflow Live genererar automatiskt två sorters QR-koder för varje webbsändning.

Den ena är en länk till själva livesändningen, så att ni snabbt kan se hur den fungerar på en mobiltelefon utan att behöva skriva in webbadressen. Den andra skickar dig till en sida med den unika sändningsnyckeln och adressen som er källa behöver för att kunna sända.

Nedräknare inför webbsändningen

I kontrollrummet finns dessutom en intern nedräknare som hjälper dig se exakt när livesändningen ska börja så du slipper räkna ner manuellt. 

En liten innovation som i vår erfarenhet gör livet lättare när du ska filma och sända live. Det finns nog med saker att hålla koll på ändå när man som företag ska livestreama ett event.

Smarta nycklar gör det lätt att sända live

En strömnyckel är koden som används av den som vill livestreama event för att identifiera sig i systemet. 

Med flera återkommande liveevent blir det lätt många nycklar som ni behöver hantera. I Mediaflow Live kan du välja om en nyckel ska förbrukas efter direktsändning eller om den ska vara återanvändningsbar. Det gör att en återkommande videoproducent eller ett företag kan få en personlig nyckel och därför alltid är redo att koppla upp sig via streamingplattformen.

Återanvänd inställningar från tidigare livesändningar

Att filma och sända ditt event live tar tid och kräver att man sätter många parametrar korrekt. 

I Mediaflow Live kan inställningar hämtas från föregående events. Det minskar tiden som krävs för att komma igång och låter ditt företag att återanvända ert redan utförda arbete. Smidigt och enkelt.

Publicera din direktsändning var du vill

Varje livesändning får en egen, unik URL som du kan länka till. Om ni har en Playportal via oss kan du välja att publicera sändningen även där. Portalen är då brandad med er logga, era färger och typsnitt, så att ni alltid ger ett professionellt intryck. 

Vill ni visa livestreamen på er befintliga webbplats finns en automatiskt genererad inbäddningskod som är redo att klistras in på valfri sida. 

Om ni har valt att göra webbsändningen tillgänglig även efter eventet går det att spela upp den direkt från alla platser där den är publicerad. Annars kan ni visa ett meddelande som exempelvis tackar tittarna för deras deltagande.

Stabila, GDPR-säkra och tillgänglighetsanpassade event

För att vara säker på att all data hanteras säkert och i enlighet med dataskyddsförordningen ligger alla våra live-servrar i Sverige. Det ger hög hastighet, stark säkerhet och full kontroll över vilka som får tillgång till er data.

Det är också viktigt att tänka på att organisationer som omfattas av webbdirektivet behöver tillgänglighetsanpassa livesända event som ska vara publicerade längre än två veckor. Med Video Manager lägger du enkelt till transkriberingar och undertexter, alternativa ljud- och videospår och teckentolkning.

Video Manager

Presentera era videofilmer på er webbplats eller i en playkanal. Vår fullt tillgängliga videospelare har stöd för flera ljud- och bildspår, undertexter och för teckentolkad och syntolkad video. Tack vare en smart taligenkänningsmotor kan ni också skapa underlag för undertexter på några minuter vilket sparar tid och resurser.

Enkelt, skalbart och prisvärt

Mediaflow är en svensk molntjänst som används av tusentals kommunikatörer, kreatörer och marknadsförare. Eftersom tjänsten ligger i molnet och enkelt nås med din webbläsare kräver den inte heller i några investeringar i hårdvara, vilket gör det lätt att komma igång för både stora och mindre organisationer.

Åk till toppen