Arbeta snabbare med API-koppling

Genom att koppla ihop Mediaflow med era system får ni mer kontroll över era filer och smidigare arbetsflöden. 

Mediaflow har flera färdiga plugins för integration med de vanligaste CMS:en och program som Indesign, Powerpoint och Word. För andra system har vi även ett REST API (Application Programming Interface) som utvecklare kan använda för att göra integrationer där ett färdigt plugin inte redan finns.

API-kopplingen kan ni bygga på vårt färdiga integrationskit eller så bygger ni en egen lösning precis som ni vill ha den. Om ni till exempel har ett PIM för era produkter, som Inriver, Struct, Perfion eller Informatica, så kan ni använda API-integrationen till att automatiskt berika bilder med data om färger, storlekar och så vidare. API:et utvecklas ständigt med hjälp av feedback från våra kunder.

Fördelar med API

Det finns många fördelar med att integrera Mediaflow genom vårt API. Den främsta är möjligheten att anpassa kopplingen efter era verktyg och program. Genom att effektivisera arbetsflöden frigör ni mer tid till att bygga värde för ert företag.

Ni kan till exempel:

  • koppla Mediaflows mappstruktur så att ni kan förhandsgranska och välja filer direkt i era system så att användaren slipper ladda ner och hantera filer lokalt.
  • logga användningshistoriken i Mediaflow så att ni alltid har koll på var och hur era filer används.
  • skräddarsy vilken data från Mediaflow som ni ska ha tilllgång till i era övriga system.

Ytterligare en fördel är att ni kan ge fler tillgång till era filer utan att vara användare i Mediaflowplattformen. Vilka filer som, till exempel, en webbredaktör ska kunna använda styrs av behöriga personer inne i Mediaflow.

Så kommer ni igång

  1. Kontakta er kundförvaltare och säkerställ att ni har aktiverat API-tillgång i ert avtal. 
  2. Hör av er till support@mediaflow.com så genererar vi nycklarna ni behöver.
  3. Skicka nycklarna och supportdokumentationen som ni får av oss till era utvecklare eller konsulter som bygger integrationen.
  4. Om utvecklarna behöver mer hjälp finns Mediaflows support tillhands.
Åk till toppen