Plattformen / Tilläggstjänster /

Live

Tilläggstjänst

Nå ut till människor över hela världen med personlig kommunikation på deras villkor. Mediaflow Live är en tilläggstjänst till Video Manager som gör det lätt att streama med en skalbar och GDPR-säker infrastruktur.

Gör era event tillgängliga för alla

Att sända live är idag ett utmärkt alternativ eller komplement till ett traditionellt event. Fördelarna är många. Er publik kan nås vart de än befinner sig och via nästan vilken enhet med internetuppkoppling som helst. Långa resor, krockande scheman, storlek på lokalen är inte längre ett hinder för en lyckad tillställning. De som inte kan ta del av eventet i realtid kan istället uppleva händelserna när det passar dem bäst. Med en livesändning får ni helt enkelt bättre räckvidd samtidigt som ni behåller den personligare tonen.

Varför Mediaflow Live?

När man sänder live är det mycket som händer samtidigt och många parametrar som inte får gå fel. Då är det viktigt att mjukvaran man arbetar i är enkel och tydlig så att den i sig inte blir en begränsning och en extra stressfaktor. Vår Live-tjänst är skapad av personer med mångårig erfarenhet av livesändningar både inom privat- och offentlig sektor. Mediaflow Live är därför byggt från grunden för att göra det smidigt och lätt att komma igång såväl som automatisera repetitiva arbetsuppgifter. I vår erfarenhet blir enklare arbetsflöden också bättre sändningar. 

Se hur er sändning presterar

I kontrollrummet får ni en god överblick över er sändning och snabb åtkomst till alla viktiga funktioner. Här kan ni bland annat se anslutningsstatus till källan, när eventet är planerat att starta och vilken webbadress det kommer finnas på. Det är också här ni hittar all statistik kopplad till er sändning. Bland annat ser ni hur många tittare ni har för stunden, hur många uppspelningar som startats och hur många tittare ni haft som mest under sändningen. Allt uppdelat efter vilken typ av enhet som använts så ni vet hur er publik föredrar att ansluta.

I kontrollrummet hittar ni all information och alla funktioner som behövs för att göra er sändning lyckad.

Spara tid med QR-koder

Mediaflow Live genererar automatiskt två sorters QR-koder för varje sändning. Den första är en länk till själva livesändningen, så ni snabbt kan se hur den fungerar på en mobiltelefon utan att behöva skriva av webbadressen, och den andra skickar dig till en sida med den unika sändningsnyckeln och adressen som er källa behöver för att kunna sända.

Scanna in QR-koden med kameran på din mobiltelefon för att snabbt komma till sändningen. 

Nedräknare

I kontrollrummet finns en intern nedräknare som hjälper er se exakt när sändningen ska börja så ni slipper räkna ner manuellt. En liten innovation som i vår erfarenhet gör livet lättare vid programstart. Det finns nog med saker att hålla koll på ändå. 

Nedräknaren gör det lätt att vara redo när det är dags. Inga fler sändningstarter mitt i en mening eller med oförberedda programledare.

Smartare nycklar

En strömnyckel är koden som används av den som vill sända för att identifiera sig för systemet. Med återkommande event blir det lätt många nycklar som måste skapas och klistras in i sändningsutrustningen. I Mediaflow Live kan ni välja om en nyckel ska förbrukas efter sändning eller om den ska vara återanvändningsbar. Det gör att en återkommande videoproducent kan få en personlig nyckel och alltid är redo att koppla upp sig.

I Mediaflow Live kan ni sätta egna namn på återanvändningsbara nycklar så att ni direkt vet vilken ni ska koppla till ert event.

Återanvänd ert arbete

Att sätta upp en livesändning tar tid och kräver att man sätter många parametrar korrekt. I Mediaflow Live kan inställningar hämtas från föregående events. Det minskar tiden som krävs för att komma igång och låter er återanvända ert redan utförda arbete.

Välj vilken av era sändningar som ni vill hämta färdiga inställningar från.

Flexibla publiceringsalternativ

Varje livesändning får en egen, unik, URL ni kan länka till. Om ni har en Mediaflow Playportal kan ni välja att publicera sändningen även där. Portalen är då brandad med er logga, era färger och era typsnitt så att ni alltid ger ett professionellt intryck. 

Vill ni visa er livesändning på er befintliga webbplats finns automatiskt genererad inbäddningskod som är redo att klistras in på valfri sida. 

Har ni valt att göra sändningen tillgänglig efter att eventet är avslutat går det att spela upp den direkt från alla platser den är publicerad i. Annars kan ni istället visa ett meddelande som exempelvis tackar tittarna för att deras deltagande.

För att vara säkra på att ingen missar ert event kan ni också sätta en notis på startsidan som informerar om när eventet ska ske.

GDPR-säkert och tillgänglighetsanpassat

För att vara säker på att all data hanteras säkert och i enlighet med dataskyddsförordningen ligger alla våra Live-servrar i Sverige. Det ger er hög hastighet, hög säkerhet och full kontroll över vilka som får tillgång till er data. 

Det är också viktigt att ha i åtanke att inom miljöer som omfattas av webbdirektivet får en livesändning bara ligga uppe i två veckor innan den behöver tillgänglighetsanpassas. Med Video Manager  kan ni enkelt lägga till alternativa ljud- och videospår, teckentolkning såväl som skapa transkriberingar och undertexter. 

Med vår videohanterare blir det enkelt att anpassa enligt WCAG 2.1 nivå AA.