Produktnyheter

Det här har uppdaterats i Mediaflow första kvartalet 2023

Här kommer en sammanfattning av de uppdateringar vi gjort under första delen av året.

Det här har uppdaterats i Mediaflow första kvartalet 2023

Uppdaterat plugin för Adobe Indesign:

Nu finns en uppdaterad version av vårt plugin för Adobe Indesign att ladda ner i ditt Adobe Creative Cloud-konto. Om du redan har pluginet installerat behöver du uppdatera eller installera om det i ditt Creative Cloud-program under fliken Stock och Marknaden och sedan Plugin-program. Klicka här för att komma direkt till Adobe Exchange sidan för pluginet: https://exchange.adobe.com/apps/cc/17763

Hantera filer i Mediaflow:

Större förhandsgranskning av filer

Detta gör förhandsgranskningen betydligt mer högupplöst och du behöver inte  ladda ner filer endast för granskning av detaljer. Förhandsgranskningen har ökat från max 700 pixlar till 1400 pixlar på längsta sidan. För förhandsgranskningen i maximal storlek väljer du En bild i taget-vyn eller klickar på förstoringsglaset i högerpanelen. 

Två bilder på ett bergsområde

Tydligare information om att en uppladdad video bearbetas

När man laddar upp videofiler i Mediaflow behöver dessa bearbetas för att filen ska kunna streamas på samma sätt som många streamingtjänster gör. Detta framgick inte tidigare vilket gjorde att många användare trodde att det var ett fel i uppladdningen eller i deras filer. För att förtydliga detta står det numera “Bearbetar video” på filmens tumnagel under tiden som Mediaflow hanterar filen.

Ställ in egen bakgrundsfärg för bilder med nerladdningsformat

Vi har åtgärdat en bugg som tidigare gjorde att man inte kunde ställa in en egen bakgrundsfärg trots att man angav ett eget hex-värde. 

Webblänkar:

Enklare att kopiera en skapad webblänk

När du skapar en webblänk och väljer "Spara och visa länken" finns det  numera en kopiera-knapp under webblänkens url. Detta för att det ska gå snabbare att kopiera länken. 

Tydligare utgångsdatum för webblänkar

Om du sätter ett utgångsdatum för en webblänk, syns detta numera högst upp i webblänkens galleri. 

Portaler:

Dölj Arkiverade mappar i en portal

Nu kan ni välja att dölja arkiverade mappar i portaler. Tidigare var det standard att arkiverade mappar visades. Denna inställning hittar ni under kugghjulet för er portal. Under fliken Grundinställningar hittar ni valet Visa arkiverade mappar. Denna ruta är automatiskt ibockad. Om ni vill  dölja era arkiverade mappar i er portal, måste ni bocka ur denna ruta. 

Videospelaren:

Möjlighet att ändra standardinställningar för uppspelning av video

Till följd av uppdateringen kan du nu ställ in:

  • Vilka undertexter som ska visa automatiskt för tittaren (tidigare fick tittaren själv välja att slå på dessa)
  • Vilken språkversion som ska vara förvalt för tittaren (tidigare visades alltid huvudspråket som standard) 
  • Startpunkt för uppspelning (tidigare startades alltid videon från början) 

Dessa inställningar kan man i dagsläget endast göra manuellt  i inbäddningskoden för video och det fungerar bara i javascript- versionen. Framöver kommer det att bli möjligt att hantera dessa inställningar i Video Manager och när man bäddar in video via någon av Mediaflows CMS-integrationer. Har ni frågor om detta kontakta vår support. 

Live:

Tydligare information om när en livesändning startar

När ni startar en livesändning i Mediaflow tar det några sekunder innan sändningen går ut skarpt till era tittare. Tidigare visades en förhandsvisning av sändningen i kontrollrummet vilket gjorde att många användare trodde att sändningen låg ute skarpt. Nu visas istället samma dataström i kontrollrummet som tittarna ser. När ni startar en sändning kommer den valda posterbilden att synas i ca 15-20 sekunder innan ljud och bild går ut till tittarna. Har ni valt att ställa in datum och tid för sändningen, kommer även nedräknaren att synas här. 

Ytterligare uppdateringar för responsivitet:

  • Vi har förbättrat responsiviteten för playportaler i mobiltelefoner.. 
  • Vi har förbättrat responsiviteten så att hela dialogen för kontrollrummet i Mediaflow Live även syns bra på mindre skärmar, till exempel laptops.

Snart kommer Mediaflow 4.0 - det här behöver du veta

21 november 2023

I december lanserar vi den största uppdateringen hittills av vår plattform. Nästa generation av Mediaflow bjuder på många nyheter och smartare sätt att arbeta - i en förbättrad men familjär miljö. Och det här är bara början.

Ta dina foton och filmer till nya estetiska höjder: 5 oumbärliga tips

10 november 2023

Vill du förvandla dina filmer och foton till visuella upplevelser som griper tag i tittarnas uppmärksamhet? Då är det dags att pröva nya knep i konsten bildkomposition. Med våra fem oumbärliga tips kommer du att lära dig att rama in ditt objekt, styra tittarens blick och skapa en känsla som lämnar avtryck i deras minnen.

Åk till toppen