Ladda upp från mobilen – snabbt och lätt med webblänkar

Visste du att det är superenkelt att ladda upp filer med mobilen till ditt Mediaflowkonto utan gå omvägen via datorn? Det gör du nämligen med webblänkar. Här ska vi visa hur du snabbar upp ditt arbetsflöde och gör din vardag mycket enklare.

Många gånger är telefonen den enda kameran som finns till hands och det kan ta tid och vara krångligt att föra över bilderna till din dator först, innan du laddar upp till Mediaflow.

Med Mediaflows webblänkar behöver du inte göra det. Med några enkla steg laddar du upp filer enskilt eller flera åt gången. Det är också superenkelt att samarbeta och samla in bilder från andra.

Så här gör du:

Skapa en webblänk för uppladdning

Leta upp eller skapa mappen du vill ladda upp material till inne i Mediaflow – högerklicka på den och välj Skapa webblänk.

När du skapar en länk som du kan ladda upp till väljer du Leverans av filer och bockar i kryssrutan Uppladdning. Fyll i e-postmottagare om du vill det, eller spara och visa länken i webbläsaren. Du kan nu dela den unika webblänksadressen. Om du vill styra vem som har tillgång kan du lägga till lösenordskontroll. Om du behöver komma åt länken igen senare, så kan du alltid hitta den med dina andra webblänkar inne i Mediaflow.

Ladda upp filer

Nu är du redo att ladda upp filer. Öppna länken i din mobila webbläsare och klicka på bläddra. Här letar du upp dina filer. Lite beroende på mobil och operativsystem så kan detta se lite olika ut. Här kan du välja alla filer du vill och ladda upp. Både foton och video.

 

Webblänken uppdateras med dina uppladdade filer och här nedanför ser du ur det ser ut på en dator.

Du kan även skapa en webblänk som du bara använder för uppladdning och flytta filerna i Mediaflow sen. På det sättet minimerar du stegen du behöver gå för att ladda upp från mobilen och sparar tid varje gång.

Så enkelt är det att arbeta med mobil uppladdning i Mediaflows webblänkar. Förhoppningsvis kommer du nu få tid över till andra uppgifter! Lycka till! 

Att arbeta med webblänkar är mycket mer än att bara ladda upp från telefonen. De är också ett utmärkt verktyg för samarbete, korrektur och leverans av filer. Du kan läsa mer om webblänkar här.


Snart kommer Mediaflow 4.0 - det här behöver du veta

21 november 2023

I december lanserar vi den största uppdateringen hittills av vår plattform. Nästa generation av Mediaflow bjuder på många nyheter och smartare sätt att arbeta - i en förbättrad men familjär miljö. Och det här är bara början.

Ta dina foton och filmer till nya estetiska höjder: 5 oumbärliga tips

10 november 2023

Vill du förvandla dina filmer och foton till visuella upplevelser som griper tag i tittarnas uppmärksamhet? Då är det dags att pröva nya knep i konsten bildkomposition. Med våra fem oumbärliga tips kommer du att lära dig att rama in ditt objekt, styra tittarens blick och skapa en känsla som lämnar avtryck i deras minnen.

Åk till toppen