Ladda upp från mobilen – snabbt och lätt med webblänkar

Visste du att det är superenkelt att ladda upp filer med mobilen till ditt Mediaflowkonto utan gå omvägen via datorn? Det gör du nämligen med webblänkar. Här ska vi visa hur du snabbar upp ditt arbetsflöde och gör din vardag mycket enklare.

Många gånger är telefonen den enda kameran som finns till hands och det kan ta tid och vara krångligt att föra över bilderna till din dator först, innan du laddar upp till Mediaflow.

Med Mediaflows webblänkar behöver du inte göra det. Med några enkla steg laddar du upp filer enskilt eller flera åt gången. Det är också superenkelt att samarbeta och samla in bilder från andra.

Så här gör du:

Skapa en webblänk för uppladdning

Leta upp eller skapa mappen du vill ladda upp material till inne i Mediaflow – högerklicka på den och välj Skapa webblänk.

När du skapar en länk som du kan ladda upp till väljer du Leverans av filer och bockar i kryssrutan Uppladdning. Fyll i e-postmottagare om du vill det, eller spara och visa länken i webbläsaren. Du kan nu dela den unika webblänksadressen. Om du vill styra vem som har tillgång kan du lägga till lösenordskontroll. Om du behöver komma åt länken igen senare, så kan du alltid hitta den med dina andra webblänkar inne i Mediaflow.

Ladda upp filer

Nu är du redo att ladda upp filer. Öppna länken i din mobila webbläsare och klicka på bläddra. Här letar du upp dina filer. Lite beroende på mobil och operativsystem så kan detta se lite olika ut. Här kan du välja alla filer du vill och ladda upp. Både foton och video.

 

Webblänken uppdateras med dina uppladdade filer och här nedanför ser du ur det ser ut på en dator.

Du kan även skapa en webblänk som du bara använder för uppladdning och flytta filerna i Mediaflow sen. På det sättet minimerar du stegen du behöver gå för att ladda upp från mobilen och sparar tid varje gång.

Så enkelt är det att arbeta med mobil uppladdning i Mediaflows webblänkar. Förhoppningsvis kommer du nu få tid över till andra uppgifter! Lycka till! 

Att arbeta med webblänkar är mycket mer än att bara ladda upp från telefonen. De är också ett utmärkt verktyg för samarbete, korrektur och leverans av filer. Du kan läsa mer om webblänkar här.

Behöver du bättre ordning på dina filer?

Mediaflow är en molnbaserad tjänst för ditt arbetsflöde med bilder, video och dokument. Med kraftfulla GDPR-verktyg, automatisk undertextning av filmer och smidig delning av filer kan du kapa flera andra tjänster och ha allt samlat på en plattform. Boka en demonstration för att se hur din organisation kan arbeta effektivare med Mediaflow.

Följ våra nyheter och sociala medier


Lägg till syntolkning i din video

21 maj 2024

Alternativa ljudspår, även kallat syntolkning, är en viktig del av tillgänglighetsanpassning av video för personer som har en synnedsättning. I den här artikeln ska vi titta på hur du kan lägga till flera bild- och ljudspår till filmer i Mediaflow.

Tidsbesparande AI-sökfunktion förbättrar din användarupplevelse

12 april 2024

Du känner säkert igen att taggning av bilder med sökord och metadata kan vara tidsödande och jobbigt. Det är inte helt lätt att komma på relevanta sökord för en stor mängd bilder. För att underlätta för dig har Mediaflow en funktion lägger till sökord som genererats av AI. Dina bilder får automatiskt förslag på sökord som du kan lägga till som metadata. I den här artikeln förklarar vi mer om hur du använder funktionen.

Historiskt mål om upphovsrätt till AI-genererad bild!

05 april 2024

För första gången har en bild som tagits fram med hjälp av AI fått upphovsrätt. Advokat Katarina Ladenfors berättar här om det kinesiska rättsfallet som gav en konstnär upphovsrätt på en bild framtagen med AI-verktyg.

Åk till toppen