Tidsbesparande AI-sökfunktion förbättrar din användarupplevelse

Du känner säkert igen att taggning av bilder med sökord och metadata kan vara tidsödande och jobbigt. Det är inte helt lätt att komma på relevanta sökord för en stor mängd bilder. För att underlätta för dig har Mediaflow en funktion lägger till sökord som genererats av AI. Dina bilder får automatiskt förslag på sökord som du kan lägga till som metadata. I den här artikeln förklarar vi mer om hur du använder funktionen.

Tidsbesparande AI-sökfunktion förbättrar din användarupplevelse
Mediaflow hittar bilder som automatiskt taggats med ordet "Snö".


Artificiell intelligens kommer attrevolutionera mycket av våra arbetsflöden framöver och förväntas bli en nyckelfaktor för att förbättra användarupplevelser. Att generera sökordsförslag är en spännande funktion från Mediaflow som gör att du slipper sitta och komma på sökord själv. Det kommer ge dig en effektivare och mer intuitiv sökupplevelse. Alla som arbetar i nya Mediaflow kommer få tillgång till funktionen.

När funktionen är aktiv syns sökordsförslagen under indexeringsfliken när du markerar en bild i ditt konto. I listan väljer du om du vill lägga till sökord genom att klicka på dem individuellt och du kan välja att ta bort ord som inte passar, med krysset. Funktionen läser av varje fil och ger individuella förslag utifrån en beskrivning av motivet i bilden.

Hitta bilder med hjälp av AI-sök

När du väljer att lägga till ett sökord kan du sen söka upp bilden med hjälp av det sökordet. Men sökfunktionen har också möjlighet att hitta bilder enbart på AI-sökord. Om du aktiverar funktionen vid sökfältet så hittar du filer även om du inte aktivt lagt till sökordet.

Att arbeta aktivt med sökord fungerar väldigt olika hos våra kunder, vissa är duktiga på att göra det och andra är inte lika aktiva. Du som redan lagt till en stor mängd sökord kommer märka att de AI-genererade förslagen blir lite färre eftersom den bortser från befintliga sökord. Men du som inte varit så aktiv hittills kommer med den här funktionen få ett helt gäng nya ord i sökdatabasen. På sikt kommer du också att kunna söka på AI-sökord även i våra portaler.

Är AI-sökfunktionen GDPR-säker?

Ja, det är inga problem att använda AI-sökfunktionen. Analysen sker helt på ert konto och den kan inte generera några personuppgifter. Det är också därför vi aktiverar den för alla kunder. Om ni av någon anledning absolut inte vill ha funktionen aktiv på ert konto så kan vi stänga av den via supporten.

Varför syns inga AI-sökord i mitt konto?

Just nu pågår utrullningen av senaste versionen av Mediaflow till våra kunder och det kan vara så att du sitter i den gamla versionen som inte har funktionen. Om ditt konto har överförts men du ändå inte har fått AI-funktionen så kommer du få den. Aktiveringen sker stegvis och kommer att aktiveras automatiskt.

Du behöver inte heller vara Pro-användare för att kunna arbeta med AI-sökordsförslagen. Den fungerar för alla användare som har tillgång till fliken Indexering.

Video om AI-sökordsförslag

I Mediaflow webinar 21/3 2024 berättade Klara Pihl och Carolina Eklöv från Mediaflow om den nya AI-sökordsfunktionen. Se klippet från sändningen här:

Om du vill titta på hela webinariet om nyheterna i senaste Mediaflow så kan du titta på sändningen här.

Varför ska du välja Mediaflows DAM-system?

Mediaflow skapar flow för våra kunders arbete. Du kan uppnå ökad effektivitet samtidigt som kostnaderna minskar eftersom vår plattform ofta ersätter två till tre andra tjänster. Mediaflow innehåller verktyg för Digital Asset Management, Brand Management och Online Video. Allt i en GDPR-säker, molnbaserad lösning, på säkra svenska servrar.

Oavsett om du är ett litet företag eller en del av en stor organisation kan du vinna mycket på att byta ut din OneDrive, Google Drive eller Dropbox mot Mediaflows DAM. Plattformen byggs lätt ut med våra tilläggsmoduler för Video, Livesändning, lättanvända mallar med er design och Portaler för att skapa egna interna eller externa mediabanker. Här kan du läsa om hur några av våra kunder förändrat sina arbetsflöden med Mediaflows DAM.

Boka en demo för att få veta mer om hur du kan effektivisera era arbetsflöden med ett DAM-system.

Om du vill ha mer liknande artiklar eller kreativa tips för ditt arbete med bilder och video så kan du prenumerera på vårt månadsbrev.

Här kan du följa Mediaflow på Linkedin


Lägg till syntolkning i din video

21 maj 2024

Alternativa ljudspår, även kallat syntolkning, är en viktig del av tillgänglighetsanpassning av video för personer som har en synnedsättning. I den här artikeln ska vi titta på hur du kan lägga till flera bild- och ljudspår till filmer i Mediaflow.

Historiskt mål om upphovsrätt till AI-genererad bild!

05 april 2024

För första gången har en bild som tagits fram med hjälp av AI fått upphovsrätt. Advokat Katarina Ladenfors berättar här om det kinesiska rättsfallet som gav en konstnär upphovsrätt på en bild framtagen med AI-verktyg.

Vad är ett DAM-system?

12 mars 2024

Om du arbetar med digitala tillgångar och filer som dokument, bilder och video har du troligtvis märkt att det är svårt att strukturera och framförallt hitta rätt filer i olika system och servrar. En lösning på det är att använda ett Digital Asset Management System, även kallat DAM-system. I den här artikeln ska vi gå igenom vad det är och hur det kan förenkla din organisations filhantering.

Åk till toppen