Våra kunder berättar

Easy-Laser fick mer tid över och kontroll över sin marknadsföring

  • Låter kollegor och kunder hämta mediafiler själva i en mediabank
  • Hanterar och delar stora filer och urval smidigt med unika webblänkar
Mediaflow är ett väldigt lättanvänt verktyg som underlättar både för oss och för våra återförsäljare. Gränssnittet är snyggt och det är överlag väldigt flexibelt. Supporten är jättebra, det går snabbt att få hjälp om något strular.
Kristina Lindén
Kristina Lindén
Marketing Communications
Utmaningen

Easy-Lasers globala återförsäljarnätverk behöver bilder och filmer till lokal marknadsföring

Att se till att återförsäljarna alltid har rätt bildmaterial till marknadsföring och lanseringar är en stor utmaning att lösa. När det behövdes bilder fick kontoret i Mölndal tidigare ofta en förfrågan via mail, vilket var tidskrävande.

Bara ett fåtal hade tillgång till filerna

Utan en delad plats för alla bilder och gemensamma filer landade en stor del av arbetsbördan på Marketing Manager Rustan Karlsson som hade allt material på sitt konto i företaget. Alla förfrågningar externt och internt gick genom honom vilket tog tid från andra arbetsuppgifter och ledde till flaskhalsar när han inte var tillgänglig.

Ingen överblick över vilka filer som var utdelade

Med alla filer i ett vanligt filsystem saknades en överblick och det var svårt att hitta bland filerna. Kunderna visste inte vilket material som fanns tillgängligt och marknadsteamet på Easy-Laser hade svårt att följa upp vilka filer som var utdelade och om återförsäljarna hade rätt versioner.

De första åren skickade vi ut en cd-skiva och en booklet med bilderna. Det var mycket arbete för oss och det gick långsamt.
Rustan Karlsson
Rustan Karlsson
Marketing Manager
Lösningen

Så förändrade Mediaflow arbetsflödet 

Redan vid första visningen av Mediaflow var känslan att det var en klockren tjänst för Easy-Laser. Den var precis vad de letade efter.

En mediabank med filer för nedladdning var lösningen

Easy-Laser har Mediaflow DAM & Content Hub med en varumärkesanpassad mediaportal som de kallar för mediabanken. Plattformen är en välanvänd resurs, både av kunder och inom företaget. Genom mediabanken laddar återförsäljarna själva ner material som de behöver, precis när de behöver det.

Tre favoritfunktioner

Här listar Rustan Karlsson och Kristina Lindén funktionerna som gör mest skillnad i deras vardag.

Varumärkes­anpassningen

Rustan Karlsson gillar att mediabanken är helt anpassad utifrån Easy-Lasers varumärke och grafiska profil. Typsnitt, färger och logotyp är anpassade för att ge besökarna igenkänning från företagets hemsida. Det ger ett professionellt intryck.

Dela filer med webblänkar

Kristinas favoritfunktion är att kunna dela många eller enstaka filer med en unik webblänk. De gör andra tjänster överflödiga eftersom hon kan skicka stora filer som exempelvis filmer direkt från mappstrukturen.

Dra-och-släpp direkt i gränssnittet

Med minnet av tiden då marknadsteamet skickade ut bilder och andra filer på CD-skiva till återförsäljarna så är Mediaflows gränssnitt en favoritfunktion för Rustan. Att kunna dra och släppa filer direkt i plattformen för att ladda upp dem.

Det här är Easy-Laser

Marknadsledande inom
uppriktningssystem med laser

Easy-Laser tillverkar laserutrustning för kalibrering av roterande maskiner inom varvsindustrier, vindkraft och tillverkning bland annat. 

På huvudkontoret i Mölndal designar och tillverkar företaget lasrar som säljs över hela världen genom ett återförsäljarnätverk. Deras marknadsföring bygger på material som återförsäljarna hämtar själva ifrån Easy-Lasers mediabank som tillhandahålls av Mediaflow.

Rustan Karlsson och Kristina Lindén arbetar med marknadsföringen på Easy-Laser och har gjort en resa från mediehantering på cd-skiva till filer som är tillgängliga dygnet runt på webben.

Spara tid åt din organisation med en egen media- och bildbank

Mediaflows portaler låter dig dela filer med vem du vill, när du vill. Bygg en mediabank eller en playportal och låt dina externa och interna besökare hitta filerna själva.

Åk till toppen