Plattformen / Tilläggstjänster

Mediaportaler

Tilläggstjänst

Med en mediaportal kan ni dela ut era filer från Mediaflow och på så sätt göra dem tillgängliga för fler. Som exempel kan ni skapa en pressmediabank för journalister som nås från er webbplats eller en intern varumärkesportal på ert intranät.

Baserat på en av våra responsiva mallar får ni en mediaportal anpassad efter ert varumärke. Inne i Mediaflow publicerar ni lätt de filer ni väljer direkt till portalen och gör dem tillgängliga. Användarna kan enkelt söka upp och bläddra bland filerna, förhandsgranska dem och ladda ner dem i de format ni själva bestämmer. Vill ni nå en begränsad grupp som till exempel era anställda, kan ni begränsa åtkomsten till ett visst nätverk eller koppla portalen till inloggningar i ert AD.

Standardportal eller plusportal

I en Plusportal finns flera anpassningsmöjligheter än basfunktionerna som ingår i Standardportalen. Ni får fler mallar att välja på, möjlighet till fler anpassningar som egna teckensnitt och kan koppla den till er egen domän. Vi kan även utföra vissa specialanpassningar mot timpris som till exempel egna startsidor. Se fler extrafunktioner längst ner på sidan.

Stöd för många filtyper

Mediaportalerna har stöd för över 100 av de vanligaste filformaten såsom jpg, png och eps men även filer från Adobe Illustrator (ai) och Photoshop (psd). Precis som med bilder, går dokument från Microsoft Word och pdf:er att förhandsgranska och bläddra i direkt i portalen och videofiler kan både laddas ner och strömmas direkt.

Bildsamlingar/urval

Besökarna har själva möjlighet att göra ett urval av bilder i en bildsamling. Urvalet sparas sedan i deras webbläsare och finns där vid deras nästa besök. Urvalet går att ladda ner eller skickas vidare till någon annan via en webblänk.

Automatiska mappar

Mediaflow skapar automatiskt mappar som gör det enkelt för besökarna att hitta de 100 senaste filerna, inkomna filer sorterat på olika tidsintervaller och de mest nedladdade filerna.

Designmallar i er portal

Med hjälp av vår Designgenerator kan ni förse er organisation med lättanvända mallar för marknadsförings- och kommunikationsmaterial utan externa program eller förkunskaper. Mallar för inbjudningar, affischer, foldrar, annonser med mera kan enkelt skapas av portalbesökaren direkt i webbläsaren.

Egna nerladdningsformat

Skapa egna bildformat så att er målgrupp kan ladda ner bilder i anpassade format för exempelvis annonser, sociala medier eller e-handel. Beroende på nedladdningsformatets inställning kan besökarna själva beskära bilden direkt i portalen.

Bildredovisning

För att ha kontroll på var ert material förekommer går det att ställa in så att besökarna måste redovisa hur era filer ska användas innan de laddas ner. Redovisning går att ställa in på hela portaler eller på mappnivå.

Playportal

Nu är det möjligt att bygga er egen playportal i Mediaflow. Besökarna kan strömma videon direkt i portalen eller ladda ner filen om ni tillåter det. Filmen presenteras på en egen sida där ni har möjlighet att lägga till en beskrivande text. Via vår Video Manager kan ni hantera undertexter, syn- och teckentolkning och mycket mer.

Ta en titt på några av våra kunders mediaportaler

Funktioner

StandardportalPlusportal
Antal filer
Obegränsat

Obegränsat

Skapa bildsamlingar/urval
Obegränsat

Obegränsat

Bildredovisning vid nerladdning
Ja

Ja

Beskärningsfunktion av bilder
Ja

Ja

Egna nedladdningsformat
Ja

Ja

Domän hos MediaflowPro med https
Ja

Ja

Nå portal via egen domän

Ja

Åtkomst till designmallar (Designgenerator)
Ja

Ja

Automatiska mappar
Ja

Ja

Begränsa åtkomst till portalen baserad på ip-adress
Ja

Ja

Begränsa åtkomst till portalen till ett AD med SSO*
Ja

Ja

Egen logotyp️
Ja

Ja

Typsnitt
5 valmöjligheter

Valfritt

Ändra storlek på text️

Ja

Ändra avstånd och storlek på element

Ja

Visa metadatafält
Ja

Ja

Visa egna metadatafält

Ja

Egen CSS

Ja

Specialmodifikationer enligt timpris

Ja

* förutsätter att man har SSO i sitt avtal