Plattformen /

Webblänkar

Dela och ta emot filer på ett effektivt sätt för leverans, urval eller korrektur via en unik länk. Perfekt för ett arbetsflöde med externa fotografer, byråer och tryckerier eller i en stor organisation.

Webblänkar är ett smidigt sätt att distribuera och dela med sig av filer till personer utanför Mediaflow men även ett sätt att inhämta material. När ni delar material via en webblänk skapas en unik url som mottagaren kan nå utan att behöva logga in i Mediaflow. De är inte begränsade till bilder och video utan ni kan använda era webblänkar för att dela vilka filer som helst och de ersätter därmed behovet för en extra tjänst som WeTransfer, Dropbox  eller Sprend.

Skapa en webblänk

Ni väljer enkelt vilka filer ni vill dela med er av inne i Mediaflow. Ni kan antingen dela ut en hel mapp, enskilda filer, eller dela ut ett urval/en bildsamling. Ni väljer sedan vilken typ av webblänk det skall vara; granskning, urval, eller leverans av filer. Antingen fyller ni i information om mottagaren och länken skickas från er via Mediaflow eller så delar ni länken själv i era kanaler.

Ni skapar enkelt en webblänk i systemet genom att markera filer och högerklicka.

Webblänkar för granskning
eller urval

Granskning – Skicka filer för godkännande. Den som öppnar länken kan då välja mellan ”Godkänt”, ”Ej Godkänt” eller ”Godkänt efter ändringar” varpå den kan lämna en kommentar.

Urval – Skicka ett antal filer för urval. Be dina kollegor om hjälp med att välja bilder till ett projekt eller uppdragsgivare att välja vilka bilder som ska retuscheras. Varje fil kan då flaggas med ”Ja”, ”Nej”, ”Kanske” såväl som få en personlig kommentar.

Mottagaren kan få möjlighet att godkänna filerna på webblänken

Webblänkar för leverans eller materialinhämtning

Leverans av filer – Leverera material till externa parter som press, byråer och tryckerier eller serva medarbetare inom organisation med filer. Den som öppnar länken kan ladda ner originalfilerna.

Materialinsamling – Tillåt den som får webblänken, till exempel en extern fotograf, att ladda upp filer. Dessa hamnar automatiskt i en mapp i Mediaflow. 

Det är även möjligt att ställa in så att det går att ladda upp filer till en webblänk

Skräddarsy din webblänk

Det finns flera avancerade inställningar som ni kan använda för att anpassa webblänken för olika ändamål:

  • Tidsbegränsa webblänken
  • Ange lösenord för åtkomst
  • Visa en välkomstruta med instruktioner och era kontaktuppgifter
  • Tillåt kommentarer på filer
  • Tillåt uppladdning av filer
  • Neka nedladdning av originalfiler
  • Tillåt att tidigare versioner av filer visas
  • Välj mörkt eller ljust tema

Testa själv!

Med länken här kan du enkelt gå in och se hur en utdelning kan se ut.