En effektivare arbetsprocess

Mediaflow Content Hub är inte bara en plats att lagra era filer, det är också ett system som förenklar hela din arbetsprocess genom flera smarta funktioner.

Dela filer med webblänkar

Webblänkar är ett smidigt sätt att distribuera och dela filer med personer utanför Mediaflow men även ett sätt att inhämta material.

Webblänken går att nå utan att logga in i systemet – perfekt om ni jobbar med externa fotografer, byråer och tryckerier. Den är inte bara fokuserad på bilder utan du kan använda webblänkar för att dela valfria filer från Mediaflow istället för WeTransfer, Dropbox eller Sprend.

Webblänkar

Dela och ta emot filer på ett effektivt sätt för leverans, urval eller korrektur via en unik länk. Perfekt för ett arbetsflöde med externa fotografer, byråer och tryckerier, eller i en stor organisation.

Publicera filer i er brandade Mediaportal

Med en Mediaportal kan du dela ut era filer från Mediaflow och på så sätt göra dem tillgängliga för fler.

Skapa till exempel en publik pressmediabank till journalister som går att nå från er webbplats eller en intern varumärkesportal med begränsad åtkomst på ert intranät. Användarna kan enkelt söka upp och bläddra bland filerna, förhandsgranska dem och ladda ner dem i de format ni bestämmer. Vill ni nå en begränsad grupp som till exempel era anställda, så kan ni begränsa tillgången till ett visst nätverk eller koppla portalen till ert AD.

Mediaflows Mediaportaler är en tilläggstjänst.

Mediaportaler

Med en mediaportal kan ni dela ut era filer från Mediaflow och på så sätt göra dem tillgängliga för fler. Som exempel kan ni skapa en pressmediabank för journalister som nås från er webbplats eller en intern varumärkesportal på ert intranät.

Integrationer för ett smidigt arbetsflöde

Mediaflow har ett antal färdiga integrationer till populära CMS-system och programvaror. Ni styr vilka filer som ska synas för webbredaktörerna för de respektive systemen inifrån Mediaflow.

Genom integrationen kan webbredaktören hitta bilder, pdf-filer och filmer och montera dessa direkt i sin bekanta CMS-miljö. Information om publiceringen sparas automatiskt i Mediaflow. Dessutom finns även en integration med Microsoft Office som innebär att ni kommer åt filer i Word och Powerpoint.

Integrationer

Mediaflow är lätt att integrera med andra system och tjänster via färdiga integrationer och plugins. Varje gång en bild monteras i något av våra plugins så sparas information om publiceringen i Mediaflow. När licensrättigheterna för en bild löper ut har ni full koll på exakt var bilderna används.

Samarbeta med kollegor i plattformen

Använd Mediaflows inbyggda kommunikationsverktyg som gör det lättare att samarbeta med andra användare och kollegor.

Skapa chatttrådar kring en fil eller skicka filer till varandras Mediaflow-inboxar. Ni slipper skicka filer och skärmdumpar externt och minimerar risken att hänvisa till fel filer.

Skapa marknadsföringsmaterial utan externa program

Med hjälp av Designgeneratorn kan ni förse er organisation med lättanvända mallar för marknadsförings- och kommunikations-
material.

Ni frigör interna marknadsresurser då inga externa program eller förkunskaper behövs. Samtidigt säkrar ni varumärkesriktlinjerna i er organisation.

Designgeneratorn

Med hjälp av Designgeneratorn kan ni förse er organisation med lättanvända mallar för marknadsförings- och kommunikations- material utan externa program eller förkunskaper.

Öppna/spara

Med vårt kostnadsfria Öppna/Spara-plugin kan Pro-användare öppna filer i ett valfritt desktop-program direkt från molntjänsten utan att först ladda ner dem till din dator.

Om den öppnade filen sparas lokalt, sparas den också automatiskt i Mediaflow, antingen för att ersätta den eller som en ny version. Du behöver inte hålla koll på lokala filversioner manuellt och minimerar risken att det finns nyare lokala versioner på kollegornas datorer. Dessutom slipper du de manuella moment som uppstår i en konventionell molnlagringstjänst, då filer först laddas ner i webbläsarens temporära filer för att sedan laddas upp igen på rätt plats.

Exempel: Du behöver retuschera en bild. Du hittar den i Mediaflow i webbläsaren och väljer att öppna den i Photoshop med pluginets hjälp. När du har retuscherat klart sparar du den och väljer att skriva över originalbilden som finns i Mediaflow.

Åk till toppen